Gevulde courgette met gehakt & couscous
Door Mirna van Beek
2023-04-21
Gevulde courgette met gehakt & couscous
Voor 2 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Zonder oven
Ingrediënten
- 300 ml water
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 6 dadels
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram mager rundergehakt
- peper
- kaneel
- gemalen koriander
Bereiding
- Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze klein.
- Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.
- Was de courgette en halveer hem in de lengte. Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de helft van de olie. Bak de stukjes tomaat en de dadels kort mee. Neem de helft uit de pan en houd dit apart.
- Bak het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en het gehakt mee met het overgebleven mengsel.
- Meng er een paar lepels couscous door en maak dit op smaak met peper, kaneel en koriander.
- Vul de courgettehelften met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan. Giet er een bodempje water bij en laat de courgette in 25 minuten gaar worden.
- Meng het achtergehouden uimengsel en de andere lepel olie door de couscous en maak op smaak met kaneel.
- Neem de gevulde courgette uit de pan en serveer de couscous erbij
Smakelijk!